« A la nouvelle Hostellerie d’Orval »

Welkom op onze website !

Maandag en dinsdag gesloten

Image

Een voorouderlijke en familietraditie

"A la nouvelle Hostellerie d'Orval", dat al tientallen jaren openstaat, getuigt van een voorouderlijke en familietraditie. De nieuwe huurder van het pand, Grégory DAZY, is dus de neef van de vorige eigenaar. Op 40-jarige leeftijd heeft Grégory altijd in de restaurantindustrie gewerkt. « A la nouvelle Hostellerie d’Orval » biedt, wat betreft het restaurant, een traditionele Franse keuken gebaseerd op vlees, vis en gevogelte. Wat de snacks betreft, biedt ze bekende en zeer gewaardeerde specialiteiten zoals onder meer pastas en omeletten met Orval-kaas.

Het dynamisme van "A la nouvelle Hostellerie d’Orval" wordt bewezen door de tewerkstelling van niet minder dan 6 werknemers gedurende het laagseizoen en 15 personen in het hoogseizoen…

Online reserveren

Het is nu mogelijk om online te boeken.
De telefoon is altijd bereikbaar!

Reserveringen

Om het gemakkelijker te maken, reserveer uw tafel om te eten, klik hier.

Indien u liever gebruik maakt van de telefoon: 0032 (0) 61 31 43 65

TER informatie zijn onze opvangcapaciteiten de volgende :
  • Wat ons restaurant betreft, is deze geschikt voor 30 borden en bestek;
  • Op het gebied van snacks staat de bar (26 gasten), de veranda (34 personen) en het terras (80 plaatsen) ter uwer beschikking. We hebben ook, steeds voor de snacks, een kleine ruimte die u alleen voor u en uw geliefden of voor uw groep kunt reserveren (32 couverts).
Image

De Abdij van Orval

Ons hotel ligt op slechts 300 meter van de beroemde cisterciënzerabdij van Orval, op het kruispunt van Virton / Florenville / Orval / Villers-devant-Orval.

We vinden dus in het hart van de groene vallei van de Semois, in de buurt van de abdij Notre-Dame d'Orval (of Abdij van Orval), een van de beroemdste "cisterciënzer-trappisten" kloosters van België.

Opgericht door Benedictijnse monniken in de 11e eeuw, ging het over tot de orde van Citeaux, in 1132, met de komst van monniken uit de Abdij van Trois-Fontaines. Orval leefde eeuwenlang het vredige bestaan van een klooster verloren in de eenzaamheid van het grote bos van de Ardennen. Aan het einde van de 18e eeuw werden de monniken verdreven en werd het eigendom van de abdij ter beschikking gesteld van de Natie als "nationaal eigendom". Tijdens de problemen na de Franse revolutie werden de gebouwen vernietigd ...

Het klooster werd herbouwd en de monastieke traditie werd in 1926 opgemerkt door een gemeenschap cisterciënzer-trappisten. De religieuze gebouwen krijgen opnieuw de rang van abdij in 1936. Naast de zeer bezochte ruïnes van de oude abdij, biedt de nieuwe vleugel plaats voor de brouwerij (die "Orval" -bier produceert, wereldberoemd voor zijn kwaliteit) en de kaasmakerij . Al jaren is de abdij van Orval onze de hoofdpool van onze klanten ...

WWW.ORVAL.BE

Geef een cadeau aan een van je geliefden!

U wilt een moment van ontspanning aanbieden, waar natuur, cultuur en genoegens van de tafel zich vermengen en vervlochten in een saraband van smaken?

U kunt nu uw echtgenoot, familie of vrienden een "cadeaubon" aanbieden die geldig is in onze vestiging.

Ter waarde van 25 of 50 euro moet u, om de cadeaubon te bekomen, gewoon het gewenste bedrag storten op onze bankrekening BE82 7326 1132 4868, met vermelding van de naam en voornaam van de persoon aan wie u het wilt aanbieden.

De 'cadeaubon' wordt u rechtstreeks per post toegestuurd. Een kopie wordt kostbaar bewaard bij de receptie van onze vestiging.

Onze openingstijden

Wij zijn elke maandag gesloten. Ook op dinsdag, behalve van maart tot september!

Wat snacks betreft, bieden wij een service van 11.00 tot 21.00 uur. Voor het restaurant zijn we geopend van woensdagavond tot zondagmiddag, van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.30 uur tot 21.00 uur (behalve zondagavond en feestdagen, waar alleen lichte maaltijden beschikbaar zijn).